Skip Navigation LinksInformatie

​Inloggen

Voor het inloggen op het vaste netwerk en draadloze netwerk (EDN) krijgt iedere leerling  een inlognaam en een wachtwoord. Deze inlogcodes gelden ook voor Office-365 en ItsLearning. Je kunt voor je eigen devices (telefoon / laptop) ook gebruik maken van het draadloos netwerk.

 

Wachtwoord wijzigen 

Mocht je je wachtwoord willen wijzigen dan kan dat alleen op school.
Ga naar je docent of afdelingsleider. Zij nemen contact op met de afdeling ICT. 
Als je je wachtwoord wijzigt dat geldt dit automatisch ook voor Office-365. Het wachtwoord van ItsLearning kun je alleen wijzigen via de website zelf.


​Leerlingemailadres

Alle leerlingen krijgen een leerlingemailadres. Dit emailadres wordt op school gebruikt voor alle communicatie. Het leerlingemailadres is leerlingnummer@edupcc.nl. Dit emailadres is ook gekoppeld aan het leerlingportaal (website) en aan ItsLearning (elektronische leeromgeving). Alle berichten uit ItsLearning worden automatisch doorgestuurd naar je leerlingemailadres.


Office-365

Het Pax Christi College is met Microsoft overeengekomen dat alle leerlingen gratis gebruik kunnen maken van Office-365. In Office-365 kun je online gebruik maken van Outlook, Word, Excell, Powerpoint en nog veel meer. Je hebt een opslagruimte van 1TB (one drive). Office-365 is ook beschikbaar voor je smartphone (app OWA). Alle leerlingen kunnen Office-365 vijf keer installeren.
 

ItsLearning

ItsLearning is de ELO (elektronische leeromgeving) van het Pax Christi College. In deze ELO vind je o.a. lesmateriaal, studiewijzers, digitale opdrachten en digitale toetsen. Deze ELO wordt ook gebruikt voor digitale communicatie tussen docenten en leerlingen over lessen en lesmateriaal. Via een link op deze pagina kun je ItsLearning openen. Maar je kunt ook direct naar het volgende adres gaan: https://paxchristicollege.itslearning.com .

Iedere leerling krijgt automatisch een account op ItsLearning. Om gebruik te kunnen maken van ItsLearning moet je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Inloggen in ItsLearning kan overal ter wereld.
Handleiding : Handleiding itslearning voor leerlingen versie V5.docx


ClaroRead

Alle leerlingen kunnen op school en thuis gebruik maken van Claroread (voorleesprogramma).
Je mag Claroread  voor thuis maar één keer installeren.
Voor instructie om te installeren klik hier om naar ClaroRead te gaan.


Leerlingportaal

Op het Pax Christi College worden je gegevens vastgelegd in een digitaal leerlingvolgsysteem (SOMtoday). Via het leerlingportaal heb je zicht op je eigen gegevens. Hier vind je bijvoorbeeld je cijfers en je verzuimoverzicht. Het leerlingportaal vind je door te gaan naar de website paxchristicollege.nl. Het wachtwoord voor het leerlingportaal is anders dan het wachtwoord voor Office-365. Het wachtwoord voor het leerlingportaal wordt aan het begin van het schooljaar auatomatisch gestuurd naar je leerlingemailadres.